Tájékoztatás - Fényes Napok alatti útlezárásról_2023


Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!


 

Örömmel tájékoztatom Önt, hogy városunk legnagyobb szabású rendezvénysorozata a Mátészalkai Fényes Napok ez évben is megrendezésre kerül 2023. augusztus 24-26. napjain. Ezúton tisztelettel kérem szíves megértését és türelmét, ha az Ön számára kényelmetlenséggel járnának a rendezvény miatti alábbi útlezárások, közlekedési korlátozások:

 

1./  2023. augusztus 24-én (csütörtökön)a  Bajcsy Zs. u. – Hősök tere - József A. u. – Zöldfa u. csomópontban teljes útlezárás 06 óra 00 perc kezdődik.  Ettől az időponttól kezdve csak a rendezvényre érkező árusok, fellépők, és a Városház közben lakók behajtása, közlekedése engedélyezett! A zárási pont a rendezvény teljes időtartamáig tart!

A Kazinczy u. – Kölcsey tér (Gimnázium főbejárat) melletti zárási pontnál lévő teljes útlezárásra ezen a napon szintén 06 óra 00 perctől kerül sor, mely arendezvény teljes időtartamáig tart

A Városház közben lakók behajtása és közlekedése céljából a Bajcsy Zs. u. – Hősök tere - József A. u. – Zöldfa u.útkereszteződéstől a - Polgármesteri Hivatalhoz felvezető egyirányú út ideiglenesenkétirányúvá válik.  Ezért a rendezvény napjain nem lehet megállni és várakozni az út Temetkezési Vállalatig tartó részén. Kihajtási lehetőség fenti csomópontban kötelezően csak jobbra lehetséges a SPAR üzlet irányába!


Augusztus 25-én ( pénteken)a Kossuth téren teljes útlezárás veszi kezdetét 10 órától – 23 óráig!

Ezen időtartam alatt, a Dózsa György út irányából érkező járművek, a Budai Nagy Antal út és a Munkácsy utca irányába 20.00 óráig akadálytalanul közlekedhetnek! A Rákóczi út és az Alkotmány út felől érkező járművek pedig használhatják továbbhaladásra az Alkotmány utcai tömbbelső útszakaszát, vagy ha a megfordulást választják, akkor ezt a volt PROFI /Z&L parkolójában biztonságosan megtehetik!

A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes zárása 10 órától kezdődik. A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes lezáráskor még lehetséges az adott útszakaszra indokolt esetben, célforgalom esetén a

be- és a kiközlekedés, de a Kossuth téren keresztül a járműforgalom tilos!  A teljes zárás során 16 óra után márnincs lehetőség a behajtásra sem, eddig az időpontig csak a Templomkertig lehetséges a gépjármű közlekedés.

A Kossuth utcai zárási pont az egyirányú közlekedési szakasz elején lévő SZALKAI MOZI épülettől kezdődően a Kossuth térig tart.  A Kossuth utcai, Kossuth téri útlezárások és a Budai Nagy Antal, valamint Munkácsy utcai forgalmi korlátozások feloldására várhatóan pénteken 23 óra 00 perckor kerül sor.

A FÉNYES FELVONULÁS vonulási útvonala: Kossuth tér – Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy Zsilinszky út – Hősök tere – Szalkai László tér.

2023. augusztus 25-én pénteken 8.00 órától 22 óráig gépjárművel tilos megállnia Fényes Felvonulás érinett útvonalán: Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy Zsilinszky utca. A korlátozást közlekedési táblával jelezzük.

 

2./ Augusztus 26-án szombaton: a fentiek szerinti 1. pontban szereplő, kizárólag a Városközpontizárási pontok maradnak érvényben a rendezvény végéig, melyek várhatóan vasárnap hajnalban lesznek feloldva!

 

Köszönöm megértését és türelmét a rendezvény ideje alatt, és bízom abban, hogy megtalálja majd az Ön kedvére való és kikapcsolódást nyújtó programot rendezvényünkön.
 

M á t é s z a l k a, 2023.  augusztus 21.

 

Dr. Takács Csaba
jegyző