SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

A projekt címe:Integrált Térségi Gyermekprogramokhoz Szükséges Infrastruktúra Kialakítása A Mátészalkai Járásban”

Konzorciumvezető:Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézményi Társulás

Konzorciumi partnerek:

„BOLDOG CSALÁDOKÉRT” Szociális és Gyermekvédelmi Egyesület

„JÓT S JÓL” a Szatmári Kistérségben Egyesület

A projekt azonosító száma:EFOP-2.1.2-16-2017-00010

A projekt összköltsége: 100.000.000 Ft

A támogatás összege: 100.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

 

 

Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézményi Társulás  100.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert azEFOP-2.1.2-16-2017-00010 azonosító számú, „Integrált Térségi Gyermekprogramokhoz Szükséges Infrastruktúra Kialakítása a Mátészalkai Járásban” című projektmegvalósítására.A pályázat konzorciumi formában került benyújtásra.

 

A konzorcium vezetője a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézményi Társulás. Jelen projekt szorosan kapcsolódika Konzorcium által korábban benyújtott EFOP-1.4.2-16 Integrált térségi gyermekprogramok a Mátészalkai Járásban projekthez, mivel az annak keretében megvalósuló tevékenységek infrastrukturális feltételeinek megteremtését szolgálja.

 

A projekt közvetlen célcsoportját a Mátészalkai járásban, mint a 290/2014. (XII.26.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete alapján komplex programmal fejlesztendő járásban élő gyermekek és fiatalok, különösen a rászoruló gyerekek, valamint családjaikjelentik. A projekt keretében létrejövő infrastruktúra és az EFOP-1.4.2-16 projekt keretében megvalósuló tevékenységek az ő érdekeiket szolgálják.

 

Meghatározó eleme volt a projektnek a koordinációs és szakmai központként működő Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézményi Társulás által fenntartott Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények épületének (4700 Mátészalka, Szalkay L. u. 2/a.) felújítása.A felújítás keretében az Intézmény utólagos homlokzati hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, valamint fűtési rendszerének korszerűsítése történt meg.

 

Az épület felújításon kívülaz EFOP-1.4.2-16 társprojekt egyes program elemeihez szükséges, agyerekek részére nyújtott szolgáltatásokhoz illeszkedő eszközök, bútorok kerültek beszerzésre, tankonyha, melegház, és sportudvar került kialakításra, valamint egy kilenc fős gépjármű beszerzésére is sor került.