VOLÁN BUSZ ZRT._UTAS TÁJÉKOZTATÓ_COVID-19 INTÉZKEDÉSEK

Tisztelt Lakosság!

A VOLÁNBUSZ ZRT. az alábbi tájékoztatást küldte meg Önkormányzatunk részére.

Magyarország Kormánya 2020. június 17-én a 285/2020.(VI.17.) számú rendeletében, a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedések keretében kötelezővé tette az üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartüzkodás során szájat és orrot eltakaró eszköz viselését. 

A koronavírus terjedésének fékezése, az emberi élet és egészség védelme, valamint a fenti Kormányrendelet betartása érdekében szájat és orrot eltakaró eszköz (orvosi maszk, sál, kendő stb.) viselése a továbbiakban is kötelező a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszain, utasforgalmi létesítményeiben az alábbiak szerint: 

- A szája és orrot eltakaró eszközöket már az autóbusz fedélzetére történő felszálláskor, az autóbusz-állomásokon, pályaudvarokon a beszálláshoz való sorban álláskor, illetve az utasforgalmi létesítményekbe való belépéskor viselni szükséges. 

- Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni. A helyi és helyközi közszolgáltatásban javasolt a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolság tartása. 

- Az autóbusz-pályaudvarok és állomások nyitott részein a védőtávolság betartása - a Kormányrendeletben foglaltakkal összhangban - kötelező, a szájat és orrot eltakaró eszközök viselése ajánlott. 

Akik nem tartják be a maszkviseléssel kapcsolatos előírást, azt az autóbuszvezetők figyelmeztetik. 

Az autóbuszokat minden nap fertőtlenítik a Cég kollégái (különös tekintettel: karfák, kapaszkodók, asztalkák, lépcsők környéke). 

 

dr. Takács Csaba jegyző