Mindenszentek - Vigyázzunk értékeinkre!

Halottak napja, Mindenszentek

Vigyázzunk értékeinkre!

 

Mindenszentek és halottak napja alkalmából az elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Szinte az egész ország útra kel, hogy gyertyát gyújtson és virággal emlékezzen meg néhai családtagjai sírjánál. Ilyenkor kevésbé figyelünk értékeinkre, gyászunk és az előttünk álló hosszú utazás, illetve a további temetők meglátogatásának tervezése elvonja figyelmünket, miközben vannak, akik ezt az alkalmat használják fel, hogy megkárosítsák, bűncselekmény áldozatává, sértettjévé tegyék embertársaikat.
 

A tapasztalatok azt mutatják, hogyilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a lakás tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.
 

A Rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, a csendes főhajtás zavartalansága, valamint az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a Rendőrség tanácsait!
 

Ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, ha vízért, vagy csupán a hulladékgyűjtőhöz mennek!           - Kerüljék el a nagyobb csoportosulásokat, a zsebtolvajok mindig nagy tömegben „dolgoznak”!                                                          

  • - A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül!
  • Csak annyi pénz legyen Önöknél, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát feleslegesen szintén ne tartsanak maguknál! A bankkártya PIN kódját soha ne tartsák a kártyán, vagy annakközelében!
  • Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!
  • Bármilyen rövid időre hagyják el járműveiket, minden esetben zárják le és látható helyen ne hagyjanak benne értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, laptop, kabát, stb.), inkább tegyék a csomagtartóba!             
  • Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése! 


    Meghitt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

     

    Ha mégis megtörténne a baj, hívjanak segítséget, értesítsék a Rendőrséget a 112 segélyhívó számon!