Tájékoztató a fűtési szezon indulásáról

 

Tisztelt Fogyasztóink!

 

Az időjárási előrejelzések alapján az idei fűtésszezont 2021. szeptember 27-én hétfőn indítjuk. Az indulás előtt ellenőrizzük, utántöltjük rendszereinket. A későbbi levegősödési problémák elkerülése érdekében arra kérjük fogyasztóinkat, hogy a lakásaikban vagy üzleteikben található összes radiátorszelepet teljesen nyissák ki és tartsák azokat nyitva a fűtés beindulása után is legalább 24 órán át!

 

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a fűtés és melegvíz rendszer épületen belül található elemei a lakóközösség tulajdonában áll, a lakásokon és üzleteken belül található elemek (radiátorok, szelepek, légtelenítők) pedig a fogyasztóké. Ezen rendszerelemek meghibásodásából adódó hiányosságokért a Szalkatávhő Kft. felelősséget nem tud vállalni, a hibák elhárítását díjmentesen nem végzi el. Ezért arra kérjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy hibabejelentés előtt tanulmányozzák az alábbi táblázatot.

 

Hibajelenség

Értesítendő

Sok víz kiengedése után jelenik meg a melegvíz

Lakásfenntartó

Nem megfelelő hőmérsékletű a melegvíz, még sok kiengedett mennyiség után sem

Szalkatávhő Kft.

Egy-két radiátor nem, vagy nem egyenletesen melegszik, a többi meleg

Bármely fűtésszerelő

Egyik radiátor sem melegszik

Szalkatávhő Kft.

 

 

Ez úton szeretnénk tájékoztatni tisztelt fogyasztóinkat, hogy a fogyasztási címen történő javítások után (pl. légtelenítés, beragadó radiátorszelep javítása, szivárgások megszüntetése) kiszállási díjat számlázunk ki, melynek mértéke 2021. szeptember 1. napjától bruttó 5.000 Ft. Itt szeretnénk felhívni Tisztelt Fogyasztóink figyelmét arra, hogy fűtésszezonban csak vészhelyzet esetén ürítjük le rendszereinket, radiátor csere, szelepek cseréje vagy lakásfelújítás esetére nem áll módunkban vízteleníteni rendszereinket, így amennyiben ilyesmit terveznek, azt a fűtésszezon kezdete előtt vagy azt követően végezzék el!

 

Mátészalka, 2021. 09. 15.

Szalkatávhő Kft.