F E L H Í V Á S

Tisztelt Lakosság, Tisztelt Partnereink!

A NIF Zrtberuházásában a közeljövőben megvalósulhat az M49 számú gyorsforgalmi út, mely érinti Mátészalka Város közigazgatási területét is.

 

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság készítteti Az M49 gyorsforgalmi út M3 autópálya – Mátészalka – országhatár közötti kapcsolat fejlesztésének előkészítése, M3 autópálya – Ököritófülpös közötti szakaszra vonatkozó engedélyezési és kiviteli tervét”. A NIF Zrt az UVATERV Zrt-UNITEF 83’ Zrt Konzorciumot Bízta meg az útépítési tervek elkészítésével.

 

A beruházás megvalósításához a többségében jelenleg még mezőgazdasági- és erdőművelés alatt álló, közlekedési célúvá átminősítendő területek igénybevételére is szükség van. A beruházás tervezése és megvalósítása során ezen területek igénybevétele, illetve átminősítési igénye miatt szükséges a már korábban módosított településrendezési eszközök további javítása, módosítása.

 

A településrendezési tervek módosítása úgynevezett „állami főépítész” eljárás keretében történik, készítőjük az A.D.U. Építész Iroda Kft. Az eljárás során 2021. évi XCIX Tv. 157. § (1) bekezdés c) pontja szerint a partnerségi tájékoztatás és véleménynyilvánítás elektronikusan kerül lefolytatásra.

 

Az Önkormányzat, a honlapján megtekinthető Partnerségi dokumentációval kapcsolatban 8 napig várja észrevételeiket, véleményüket, amit elektronikus levélben lehet megtenni 2021. július 29-ig, a következő e-mail címre küldve: tarkanyiakos@mateszalka.hu

 

Tisztelt Mátészalkai Lakosok!

Kérem, hogy a www.mateszalka.huhonlapon a fejlesztések menüpontban elérhető partnerségi dokumentáció alapján juttassák el az Önkormányzatunkhoz észrevételeiket a megadott határidőig.

 

 

 

Dr. Hanusi Péter

polgármester