Lakossági tájékoztató

Mátészalka Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy pályázati forrásból a Vágóháza tanya, a Hodászi út és a Budai N. A. utca jelenleg burkolat nélküli szakaszain útfelújítási munkák kezdődnek. A felújítás során a jelenlegi zúzottköves nem megfelelő réteg visszabontásra kerül, majd új többrétegű, megfelelő teherbírású útalap készül süllyesztett szegéllyel. A megnövelt szilárdságú útalap kiékelt kőzúzalékos burkolatot kap, ezzel előkészítve egy későbbi végleges aszfaltburkolat fogadórétegét.  

A munkavégzés várhatóan több szakaszban az alábbi helyszíneken és időpontban történik:

  • Hodászi út 2018. július 12-től 2018. augusztus 24-ig.
  • Budai N. A. utca 2018. július 12-től 2018. augusztus 24-ig.
  • Vágóháza tanya út 2018. augusztus 24-től 2018. szeptember 15-ig.

A kivitelező a munkavégzést úgy kívánja folytatni, hogy az érintett szakaszokon lakók és az áthaladók számára a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza, azonban munkabiztonsági okokból a Hodászi úti és a Vágóháza utcai útszakaszon hétfőtől péntekig, reggel 7 órától este 16 óráig teljes útzárra kell számítani. Kérjük az érinttet szakaszokon lakókat, hogy reggel 7 óráig az ingatlanokat gépjárműveikkel hagyják el. A kivitelező a napi munkafolyamatokat úgy alakítja, hogy 16 óra után mindenki a saját ingatlanára gépjárművel vissza tudjon állni.     

Rendkívüli esetben (pl. hulladékszállítás, betegszállítás, teherszállítás stb.) a kivitelező a Hodászi úton és a Vágóháza tanyán a bejutási lehetőséget egyedileg biztosítja, egyéb esetekben az átmenő forgalom számára az alábbi kerülőutak biztosítottak.

A Budai N. A. utcai szakasz felújítása során forgalomkorlátozásra nem kerül sor.  

Az okozott kellemetlenségekért megértésüket és szíves türelmüket kérjük!

                                                                                   

      Mátészalka Város Önkormányzata