ÉAK Nonprofit Kft._hulladékgyűjtő_edényazonosító_chipek_felszerelése

Tisztelt Lakosság!

 

Ezúton értesítem Önöket, hogy az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Éberhardt Gábor tájékoztatása szerint lehetőség nyílik edényazonosító chipek felszerelésére a településünkön. 

A chipek, illetve a komplett informatikai rendszer (RFID rendszer) lehetővé teszik az edények (ingatlanok) egyedi azonosítását, így nagyban javítják a szolgáltatást igénybe vevők nyilvántartását. 

Az RFID rendszer lényege, hogy a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló szabvány gyűjtőedényeket vonalkódos matricákkal és rádiófrekvenciás jeladókkal (RFID chip), a gyűjtést végző autókat pedig komputerrel és érzékelőkkel, valamint járműkkövető egységgel szerelik fel. A rendszer működésének segítségével egyértelműen beazonosítható az adott ingatlanhoz "regisztrált" gyűjtőedény, így nyomon követhető annak ürítési gyakorisga, továbbá kiszűrhető az egyedi azonosítóval nem rendelkező edények jogosulatlan beürítése is. 

Az ingyenesen felszerelt jeladó nem károsítja az edényzetet, csak információval szolgál az ürítésre nézve, valamint megkönnyíti a Társaság Ügyfélszolgálatának munkáját, reklamáció esetén hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést biztosít. A rendszer kiépítése és üzemeltetése az ingatlantulajdonosok (ingatlanhasználók) számára többletköltséget nem okoz.

A rendszer kiépítését és beüzemelését követően a Közszolgáltató kellő információval rendlekzik majd ahhoz, hogy a szerződéssel (chippel) nem renelkező edények ürítését megtagadhassa. 

 

dr. Hanusi Péter polgármester