TÁJÉKOZTATÓ a közművelődési statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségről

 

 

A 388/2017. (XII. 13.) Kormányrendelet alapján a közművelődési tevékenységet alapfeladatként ellátó költségvetési szerv, társadalmi, civil szervezet, alapítvány, közalapítvány, gazdasági társaság, vállalkozás, egyéni vállalkozás adatszolgáltatásra kötelezett. A kötelező adatszolgáltatásnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett http://kultstat.emmi.gov.huoldalon tehet eleget.

 

A jelentés elektronikus benyújtására 2018. március 1. napjáig van lehetőség.

 

Az adatszolgáltató megyéje szerinti illetékes közművelődési adatgyűjtést végző feldolgozó központ munkatársa az alábbi elérhetőségeken elektronikus levélben, telefonon nyújt tájékoztatást, segítséget Önöknek az adatszolgáltatási kötelezettséggel, az on-line felület használatával, a regisztrációval, az adatlap kitöltésével kapcsolatban.

 

Név: Sotkó Levente Attila

Mobilszám: +36 20 282 9328

E-mail cím: sotko.levente@nminkft.hu

 

Amennyiben az adatszolgáltató szervezet még nem szerepel az előző évi törzsben, korábban még nem szolgáltatott adatot, akkor új intézményként kell regisztrálni a http://kultstat.emmi.gov.hu oldalon.

 

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 32. §. értelmében a fővárosi és megyei kormányhivatal a Hivatalos Statisztikai Szolgálat statisztikai adatfelvételt végrehajtó tagja – a jogsértés elkövetésétől számított egy éves jogvesztő határidőn belül történt – kezdeményezésére közigazgatási bírsággal sújtja azt az adatszolgáltatót, aki vagy amely a kötelező hivatalos statisztikai adatszolgáltatást nem vagy nem az előírt határidőre teljesíti.

 

A hivatkozott jogszabály 32. §. (2) bekezdése szerint a közigazgatási bírság összege jogképes szervezet esetén 100 000 forinttól 2 000 000 forintig terjedhet.

 

 

                       Mátészalka, 2018. február