Lakossági felhívás - Mindenszentek 2020


Lakossági Felhívás!

 

Legyen békés és kegyeletteljes a megemlékezés napja!

 

A megemlékezés időszakában a temetők közvetlen környezetében előfordulhat gépkocsifeltörés, kerékpárlopás, zsebtolvajlás, táskalopás, telefonlopás, sírokról történő virág, koszorú eltulajdonítása, illetve az ingatlantulajdonos távollétét kihasználva lakásbetörés, besurranás.

 

Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozott figyelmet fordítsanak értékeikre, fogadják meg a Rendőrség tanácsait:

Dr. Bakos Olivér r. ezredes
kapitányságvezető

 

- Arra kérjük a közlekedőket, hogy legyenek óvatosak az utakon, tanúsítsanak nagyobb türelmet, fordítsanak nagyobb figyelmet embertársaikra, és használják a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket (biztonsági öv, gyermekülés)

- Minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjen, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegye figyelembe.

- Viseljen fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekedik: legyen látható valamennyi közlekedő számára.

- Mind az elindulás, mint a parkolás során körültekintően járjanak el, a kerékpárosok és a gyalogosok tekintetében is. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek a balesetek!

- Mielőtt felkeresik, szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy gépkocsijukat, kerékpárjukat lezárták!

- Az utastérbe ne hagyjanak még üres táskát se, illetve kabátot, egyéb ruházatot, lakáskulcsot!

- Ne hagyják őrizetlenül táskájukat a sír rendezés közben se!

- Okmányaikat, értékeiket a táskában, vagy a ruházatuk belső zsebeiben tartsák (az értékeket ne tartsák egy helyen)!

- Bankkártyájuk mellett ne tárolják a pin kódot!

- Ha hosszabb ideig gyanúsan ólálkodó személyt látnak maguk mellett, ellenőrizzék értékeiket!

- A koszorúkat, virágokat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni!

- Égő gyertyát, vagy mécsest ne hagyjanak a sírhelyeken, mert tüzet okozhat!

 

Kérjük Önöket, hogy tekintettel a vírus helyzetre, a temetők látogatása során is tartsák be a biztonsági intézkedéseket! Lehetőség szerint viseljenek maszkot és figyeljenek a fizikai távolságtartásra önmaguk, családjaik egészsége érdekében!

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Rendőrség fokozottan lesz jelen a kegyelet ünnepén, és segítik Önöket!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiek tekintetében jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget a díjmentesen hívható 112 –es vagy, a 107 – es segélyhívó telefonszámokon!

Békés és balesetmentes megemlékezést kívánunk!