TÁJÉKOZTATÁS A NYÁRI SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

 

Mátészalka Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a mátészalkai lakóhellyel vagy mátészalkai tartózkodási hellyel rendelkező, hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a nyári szünet munkanapjain az alábbiak szerint:

Intézményi jogviszonnyal nem rendelkező 5 hónaposnál idősebb kiskorú gyermek 2020. június 16. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tartó időszak munkanapjain veheti igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

A Bölcsőde, a Négy Évszak Óvoda és tagóvodái, valamint a Széchenyi Katolikus Óvoda egész nyáron nyitva tartanak.

 

Az iskolákban a tanév 2020. június 15-én véget ér. Amennyiben a 2020. június 16-a és 26-a közötti időszakban a tanuló az iskolai napközbeni felügyeletet igénybe veszi, részére ezen időszakban az iskola intézményi gyermekétkeztetést biztosít. Az iskolai gyermekfelügyeletet igénybe vevő tanulók 2020. június 29. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

Az iskolai napközbeni felügyeletet nem igénylő tanulók 2020. június 16. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tartó időszak munkanapjain vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést.

 

Helye:

Képes Géza Általános Iskola

4700 Mátészalka, Szokolay Őrs u. 2-4.

Módja: étel elvitele

11.00 óra – 12.30 óra között

 

A Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Család- és Gyermekjóléti Szolgálata munkatársai segítséget nyújtanak a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat kitöltéséhez. A nyilatkozatokat a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál (4700 Mátészalka, Szalkay L. u. 2/a. telefon: 311-336) lehet benyújtani.

 

Felhívjuk a szülő, törvényes képviselő figyelmét, hogy ha a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek nem veszi igénybe, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál a távolmaradást és annak várható időtartamát legkésőbb a távolmaradás kezdő időpontját megelőző nap 11 óráig be kell jelentenie.

 

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat a nyári szünet időtartam alatt is bármikor benyújtható, illetve módosítható.

 

                                                                                                             Dr. Takács Csaba

                                                                                                        Mátészalka Város Önkormányzat Jegyzője